Rotary club Ljubljana Tivoli

Home

PrispevkiTIVOLI

Ljubljana, politično in upravno središče Slovenije, sorazmerno majhno mesto po površini, vendar prijetno s samosvojo kulturno podobo in urbano tradicijo, premore osrednjo zeleno površino, glavni mestni park imenovan Tivoli. Ime je italijanskega izvora. V literaturi se večkrat tako imenuje (H)adrijanova vila, ki je stala v kraju Tibur, kasneje Tivoliju. Beseda Tivoli se je razširila skoraj povsod po svetu in pomeni zdaj splošno znano ime za park ali zabavišče, postavljeno v park.

Več ...
 

NAGOVOR GUVERNERJA 2007/08

Vsak od naših klubov predstavlja odločilen del bistva organizacije Rotary International: predstavlja enega od 32.700 delov rotarijske hrbtenice.

Več ...
 

NAGOVOR ASISTENTA GUVERNERJA 2007/08

Ustanovitev novega kluba je pomemben dogodek tako za celotno organizacijo Rotary International kot za slovensko rotarijstvo, še posebno pa za sam klub.

Več ...
 

NAGOVOR PREDSEDNIKA KLUBA 2004 / 2005 OB USTANOVITVENI SLOVESNOSTI - ČARTERJU

Živimo v svetu, ki je povezan bolj kot kdajkoli; v delčku sekunde si s pritiskom gumba pošiljamo sporočila ali prevzemamo informacije – razdalje, ki so bile nekdaj nepremostljive, ne predstavljajo več nikakršnih ovir. Dogodki, kjerkoli na tej naši pomanjšani Zemlji, so dogodki vseh nas.

Več ...